Over in10jaarfo

Welkom op in10jaarfo! Wat leuk dat je de moeite neemt om wat meer over mij (ons) te weten te komen.

In februari 2015 startte ik de weblog in10jaarfo. Vooral om mijzelf te motiveren om nu echt bezig te gaan met een nieuwe levensstijl. In deze levensstijl staat consuminderen, gezond leven, reizen, moestuinieren, besparen en aflossen centraal. Met daarbij als doel om in 10 jaar onze volledige hypotheek afgelost te hebben. Een bijzonder ambitieus plan als je weet dat onze hypotheek 333.000 euro bedroeg. Zoveel geld aflossen in zo'n relatief korte termijn? Het lijkt onmogelijk, maar is het dat ook? Op mijn blog kan je onze weg naar financiële onafhankelijkheid volgen.

Met 2 fulltime banen kunnen wij goed rondkomen. Door bewust met ons geld om te gaan, is er een sneeuwbaleffect ontstaan. Onze hypotheek wordt steeds lager en onze maandlasten ook. Waardoor we ook weer meer geld over houden om af te lossen. In 2008 kochten wij onze eerste woning, welke wij in 2013 met flink verlies hebben verkocht. Gelukkig konden we de restschuld met ons spaargeld opvangen. Bij de aankoop van onze huidige woning wisten we meteen; dit gaat ons niet nog een keer gebeuren. Nu sparen we bewust voor extra aflossingen en zoeken we naar besparingen.


We gaan niet mee in de maatschappij waarin alles zo snel mogelijk vervangen moet worden en vragen ons bewust af of een uitgave nodig is. Door het bloggen zijn onze ogen nog verder open gegaan en gaan we sneller dan ooit richting financiële onafhankelijkheid. Rijk willen we niet worden, wel willen we de vrijheid hebben om te doen wat voor ons belangrijk is. Ons geluk zit niet in materiële zaken, maar in het hebben van quality time!

Wij zijn vrouw (geboren in 1986) en man ( geboren in 1980) en wonen samen  in een 2-onder-1 kap woning in het midden van het land. Vrouw is werkzaam in het  onderwijs en man in de IT. November 2016 is mini-in10jaarfo geboren. Per augustus 2017 zal vrouw van een fulltime baan naar een parttimebaan van 3 dagen gaan.  Met minder inkomsten en hogere lasten wordt het een leuke uitdaging om nog steeds in 10 jaar tijd financieel onafhankelijk te worden.
  • Share: